Websèrie Objectiu #Rezero

El primer webdoc de residus a Catalunya que retrata cinc famílies catalanes i un repte: Objectiu #Rezero en 30 dies.

El seu desenvolupament està vinculat al dia a dia de diverses tipologies d’unitats familiars (família amb fills, parella, pisos d’estudiants, jubilats i pares primerencs) que explicaran com és el seu nou estil de vida i amb quines avantatges i inconvenients s’han trobat.

ELS PROTAGONISTES

5è capítol – Els primerencs

El Daniel i la Cecília fa poc han tingut al Guim, un nen molt rialler que vam conèixer quan tenia cinc mesos. Viuen a Cistella, un poble de 300 habitants prop de Figueres. Els dos són mestres. El Daniel, un apassionat de la música que toca la bateria, ha posat tota l’ànima i projecció en Jo Soc Coco. Fins i tot, ha canviat certs hàbits: ha passat de veure cervesa a beure vi, perquè no trobava lloc on li venguessin la cervesa en ampolla de vidre retornable. El vi sí que l’ha trobat a granel.

La Cecília, a la que li encanta nedar va ser la primera que es va escandalitzar en veure la quantitat de bolquers que llençaven cada dia a les escombraries i va recercar la manera de poder evitar aquesta bogeria.

 

 

Estrena del capítol el 12 de març.

4t capítol – Els jubilats

La Julita i el Josep són de Castellar del Vallès, un poble del Vallès Occidental prop de Sabadell. Tenen una gran energia i no paren durant el dia, tenen la colla d’amics i cuiden dels seus. La Julita va a caminar amb les seves amigues, estar en un taller de cuina i és la primera en preguntar-te moltes coses per poder aconseguir saber i saber d’aquell tema. En Josep hi ha molts dies que es prepara l’entrepà i se’n va cap a l’hort urbà de Castellar, on admira com creix el tomàquet, el carbassó, etc.

La Julita i el Josep Company han trobat, traspassada la barrera dels 60 anys, una nova motivació per compartir vivències derivades d’un consum més racional. I ha implicat al seu espòs aliè fins ara a aquestes penes.

Per això, ara les restes de menjar i jardí els recicla en la seva parcel·la de hort urbà municipal, on fabrica el compost. Julita Mañosa se sent 1 influencer en el seu barri. El seu costum de portar carmanyoles i recipients a la peixateria és trending topic.

La peixatera del barri li ha confessat que altres dones han imitat el seu model i vénen a comprar amb el tàper. “En el fons, reduir els residus és recuperar vells costums. De petita, comprava oli, vi o llet a
granel; i procurem seguir fent-ho “.

 

 

Estrena del capítol el 26 de febrer.

3r capítol – La parella

El Jordi i el Christian viuen a Barcelona. El Jordi és català i el Christian alemany. El Jordi el vam conèixer a la seva botiga de tè que té al barri de Sant Antoni. Ens va oferir un te i des del principi li va agradar molt el tema, però, això sí, abans de llençar-se a la piscina, li ho havia de comentar a la seva parella. El Jordi és extrovertit i xerrador. El Christian és reservat i observador. Ah, i el Mistu, el seu gos, un encant.

 

 

Estrena del capítol el 12 de febrer

2n capítol – Família amb nens

La família de la Vanessa i el Carlos, que des d’un principi els vam anomenar “Els Escudero”, són una parella amb dos fills, el Martín i el Mario. El Carlos és un cap inquiet que mostra l’apassionada vida de ser pare en el blog www.unpapacomovader i ha fet d’advocat del diable en el repte Objectiu #Rezero. La Vanessa és la que sempre ha tingut la inquietud d’intentar reduir els residus i treballa en una botiga de venta de portabebès a Gràcia. El Martí i el Mario són tímids, inquiets i molt divertits.

 

 

Estrena del capítol el 29 de gener  a les 12h

1r capítol – Les estudiants

Són la Isabel, la Carlota i l’Eva, tres amigues de Balaguer que comparteixen pis a Barcelona. El “holeeeee” al donar-nos la benvinguda a casa seva ens va encisar. La Isabel ens diu “hey, my name is Isabel, faig Biologia, sóc 90% biòloga (i em mola molt poder-ho dir). L’esport és l’afició que li dedico més temps, després el cinema (…) M’estic enrotllant molt”.

 

Estrena del capítol dilluns 15 de Gener

El Pilot

Websèrie Objectiu #Rezero, una experiència pionera a tota Europa on cinc famílies accepten el repte de no produir escombraries en 30 dies

Com ho fan cinc famílies per a que no els entrin residus a casa seva durant un mes?