Fotoimpacte: “4 anys acumulant les seves escombraries”

Fotoimpacte: “4 anys acumulant les seves escombraries”

A l’Objectiu #Rezero vam engrescar a les cinc famílies a guardar els residus que produïen abans de començar el repte i els vam fer una fotografia que ja haureu vist en aquesta pàgina web.

 

Doncs aquest fotògraf, després de quatre anys, va crear una sèrie fotogràfica molt impactant.

 

Al 2011, el fotògraf Antoine Repessé va deixar de llençar la brossa. Quatre anys més tard va començar a convertir aquest punt en una sèrie fotogràfica que va anomenar ‘#365 Unpacked’, que ens desafia a repensar el nostre paper com a consumidors.

 

Durant el període de 4 anys, l’artista basat en Lille ha acumulat més de 70 metres cúbics d’escombraries: 1.600 ampolles de llet, 4.800 rotllos de bany i 800 kg de diaris, tots els quals es va separar per a una visualització amb mé impacte: “Volia donar una dimensió estètica al meu treball”, explica. “L’elecció de classificar les escombraries dóna un efecte gràfic. He intentat produir una imatge perfecta que evoca alguna cosa inquietant”.

 

Amb la seva sèrie, Antoine aborda el principal obstacle per posar en marxa els grans canvis en la gestió dels residus o l’escalfament global: és tan invisible que aquests problemes són en la nostra vida quotidiana: “Sovint se’ns parla de la quantitat de residus que produïm, però crec que l’impacte d’una imatge pot ser més poderós que un munt de paraules “, comenta Repessé. “Espero que el meu projecte pugui inspirar el canvi”, i també ho fem.