4t capítol – Els jubilats
La Julita i el Josep són de Castellar del Vallès, un poble del Vallès Occidental prop de Sabadell. Tenen una gran energia i no paren durant el dia, tenen la colla d’amics i cuiden dels seus. La Julita va a caminar amb les seves amigues, estar en un taller de cuina i és la primera en preguntar-te moltes coses per poder aconseguir saber i saber d’aquell tema. En Josep hi ha molts dies que es prepara l’entrepà i se’n va cap a l’hort urbà de Castellar, on admira com creix el tomàquet, el carbassó, etc.
La Julita i el Josep Company han trobat, traspassada la barrera dels 60 anys, una nova motivació per compartir vivències derivades d’un consum més racional. I ha implicat al seu espòs aliè fins ara a aquestes penes.
Per això, ara les restes de menjar i jardí els recicla en la seva parcel·la de hort urbà municipal, on fabrica el compost. Julita Mañosa se sent 1 influencer en el seu barri. El seu costum de portar carmanyoles i recipients a la peixateria és trending topic.
La peixatera del barri li ha confessat que altres dones han imitat el seu model i vénen a comprar amb el tàper. “En el fons, reduir els residus és recuperar vells costums. De petita, comprava oli, vi o llet a
granel; i procurem seguir fent-ho “.
Estrena del capítol el 26 de febrer.