Volem demostrar que és possible reduir molt els residus

La Blanca ens va escriure un missatge al facebook explicant-nos que estaven intentant portar la iniciativa de l’objectiu #Rezero com a repte al facebook (fb challenge) per arribar a més gent. Us compartim la seva iniciativa així com l’enllaç a facebook.

~ El Repte ~

Hola som en Marcel i la Blanca, i aquí teniu la foto final dels residus que hem generat dues persones en 30 dies. Aquesta iniciativa realment ajuda a prendre consciència de la quantitat de residus que generem en el nostre dia a dia. Amb això, també ens agradaria encetar una demanda política per a una acció sistèmica per reduir els residus a nivell social global.

 

A més a més, ens encantaria poder-vos inspirar i demostrar que reduir residus a mínims és possible. Ens agradaria convidar a tothom, a fer una foto de les vostres deixalles durant 30 dies i convidar a altres amics a apuntar’se al repte.

 

PS. Només hem menjat dos dies a fora durant aquest mes. La majoria dels residus generats eren degut als torrons de nadal que ens van regalar, sinó casi tot és organic o paper reciclable.

 

~ Petita explicació ~

 

Vam sentir a parlar de la iniciativa Objectiu #Rezero al llegir l’article, veure les famílies seleccionades i els residus que generaven. I vam pensar que estaria bé guardar els nostres residus durant un mes per demostrar que és possible reduir molt. Dáquesta manera, tambe podriem convidar a altra gent a intentar-ho, per així generar una cadena, arribar a més gent d’una manera familiar, i ser mes efectius a la hora de ajudar al public a prendre consciencia.

 

La veritat que no hem fet res diferent durant aquest mes, som vegans a la pràctica, comprem les espècies, sabons, desodorants, detergents i altres productes de neteja a granel. La fruita la comprem al mercat, la verdura ens arriba en una capsa (que es reutilitza cada setmana) a casa (local i ecològica). El gra, cereals etc ho comprariem en una tenda a granel, però on vivim no n’hi ha, així que comprem sacs de 5 kg en una cooperativa de consum ecológic i anem omplint pots, un cop acabem els sacs reutilitzem la bossa del sac.

 

Estem encantats de col.laborar en la mesura que podem, i creiem pot ser una iniciativa interessant.

 

Una abraçada

Blanca Racionero Gómez